Shanker Residence 
 

Bangalore

Client

Nikitha & Bharath Shanker

 

Program

Residential Architecture & Interiors

 

Location

Vidyaranyapura, Bangalore

 

Area

3000 sft

 

Completion

December 2017

 

Team

Shraddha, Prachi, Ansu, Aarij

Photo Credits

Prachi

 

 

The site determines the construction of a volume almost closed on three sides with only the front façade facing the street. The client's brief mentioned a space for their canines, parking and a four bedroom residence.
The program accommodates the pet's room which has been tucked away on the ground floor along with parking which has been kept almost open.

The site is located on the highest ridge of a hilly terrain and introduction of this house to this landscape has the objective of optimizing the connection between architecture and
nature. Along the boundary of the house runs a row of vegetation thereby creating an organic interaction between nature and the house
The three storey house has open spaces on the ground floor and social spaces on the first and private spaces on the second floor.