N+J House

Indiranagar, Bangalore

N+J House

Indiranagar, Bangalore

Client: Nishtha & Jai

Program: Interiors

Area: 1,300 sft

Status: Completed in 2008

Team: Prachi, Shraddha, Aarij, Lakshmi

Photo Credits: 20Point7 Photography

Located in the bustling Indiranagar in Bangalore, this 3 bedroom residence for a CA and lawyer duo was completely remodeled based on a simple briefing—an eclectic look, lots of colour, not too precious, but comfortable and inviting.

One enters the house and is welcomed by white - yellow brick wall and blue barn mid-century barn door. The rest of the living room, which opens into the dining and reading nook, is eclectic yet warm with additions of built in seating spaces. Each piece has quirk and personality, including an antique center table trunk, recycled cycle wheels as wall accessories and a piece of recycled wood now turned into light fixture over the dining. a coffee table made from Balinese railroad ties; and a floor lamp made of recycled fan

The kitchen is relatively contemporary in its rustic finish cabinet with swing doors to screen direct vision into kitchen.
Each of the bedrooms has a different personality. Flooded with light because of changed windows, the master bedroom is bright with a yellow wall and built in niches with hand selected ceramic plates composition on wall. Whereas  the common bedroom is dominated by a huge world map that transforms into pinup board to house travel photos. The play room is neutral with wall CD rack made of recycled UPVC plumbing pipes.