A+S Home Library

Richmond Town, Bangalore

A+S Home Library

Richmond Town, Bangalore

Client: Ankur & Simran

Program: Residential Interiors

Area: 450 sft

Status: Completed in 2019

Team: Prachi, Pratik

Photo Credits: Ramkishore Photography

The top floor of a penthouse designed for lawyers who strived towards striking a balance between work and home, and what better way to do this than providing a neat library space with the perfect lighting and a comfortable reading space.

Natural light bouncing off clear walls, carefully balanced by feature walls of in-built furnitures make for the best home office designs.

This design articulates clear walls, fine lines and wide book stacks that grants a pass to personal freedom. The workspace is distinctly defined for the two professionals based on their character yet functions as a whole and has evolved into a warm and comfortable study haven for the couple.

The openings and the custom designed screens work harmoniously in allowing the perfect amount of light to filter through into the study arena.

 

This space seamlessly flows into a bright and lively terrace garden that has a corner designed to provide a state of repose for the mind.

This project works on the grounds of lightly designed furniture against wooden flooring and a sloping mangalore tiled roof that adds a bold affirmation to the overall setup.